onsdag 29. august 2012

Barcelona here I come


I morgen kveld setter jeg meg på flyet til Barcelona sammen med 4 venninner. I en uke skal vi kose oss med sol, avslapping, god mat og drikke, shopping og turer rundt i byen. Jeg gleder meg utrolig mye. Vi var der i fjord også, og det var en av de beste feriene jeg har hatt.  En uke borte fra travle morgener med levering i barnehage og skole, hektiske dager på jobb, handling på  vei hjem, middagslaging, lekser, aktiviteter og alt det andre hverdagen inneholder. Jeg elsker jentene mine og min kjære mann, men av og til er det godt å bare kunne tenke på seg selv. Føler meg en smule egoistisk, men det er vel lov en gang i blandt?

Passet og reiseguide er funnet frem. Strand lektyre har jeg også kjøp. Jeg har planer om å lese "Havets katedral" av Ildefonsa Falcone.  Boka gir en beskrivelse av Barcelonas storhetstid i middelalderen, og skal være en veldig bra bok.  Så nå skal jeg gå i gang med pakking. Storm melder om flott vær, så bikinien må finnes frem:)tirsdag 28. august 2012

stoffkjøp og enda flere puter


 
I går fortalte jeg at jeg ikke klarte å motstå fire dynetrekk på fretex. Nå er de ferdig vasket, og klar til bruk. Er de ikke flotte? Jeg tror favoritten min er det blåe:) Kanskje skal jeg sy et babydynetrekk av dette. Flere puter skal jeg vente med. Jeg har sydd tre nye, og to av dem er helt ferdige. Har nå mange liggende, så jeg tar nok en liten pause fra putesying, så fremst jeg ikke får noen nye bestillinger da. Det er forresten mulig å bestille pute direkte fra meg også. Prisen er da 200 kroner. Epla skal ha sin del av kaka, så derfor er det billigere å bestille direkte fra meg. Det er mulig å komme med ønsker når det gjelder farge og stil. Er du ikke retro frelst som meg, så har jeg et rikholdig syrom som også inneholder stoffer blant annet i pasteller,  med prikker og striper, tilda stoffer og mye mer.  Ha en flott kveld:)


mandag 27. august 2012

Penal til klasse 3cStoresøster er nå begynt i 3 klasse. Før skolestart spurte hun om ikke jeg kunne sy et nytt penal til henne. Hun elsker å tegne, og lyra blyanter er blitt en stor favoritt. Det er blitt endel blyanter etterhvert, og det gamle penalet var blitt for liten. Storesøster hadde klare meninger om hvordan penalet skulle være. Først av alt så måtte det være lilla. Det andre ønsket var at det måtte være stort og bredt, slik at hun hadde god oversikt over blyantene. Mamma måtte selvfølgelig prøve å oppfylle ønskene, og her er det ferdige resultatet. Navnelapp fikk den også.

Gleden over nytt penal var stor. Penalet gjorde stor suksess i klassen også. Da storesøster kom hjem fra skolen, kunne hun fortelle at nå ønsket alle i klassen penal i bursdagsgave. "Mamma, til og med guttene ville ha, og flere sa at de skulle spørre om de kunne invitere jentene også, sånn at de også kunne få penal i bursdagsgave".

På lørdag var hun i bursdag, og jeg måtte i gang med å sy et grønt penal, da dette er favoritt fargen til bursdagsbarnet. Var først  litt usikker om jeg skulle gjøre dette, men kom frem til at om ikke lenge er det sikkert ikke kjekt å få hjemmesydde ting, så det er vel bare å benytte  sjansen:)

I dag var jeg innom fretex. Jeg har den siste tiden hatt kjøpe stopp, da jeg har alt for mye gjenbruksstoffer som det er. I dag da jeg var i byen, klarte jeg ikke å la være å gå inn. Og der fant jeg fire flotte dynetrekk som jeg ikke klarte la ligge igjen. De har nå hatt en runde i vaskemaskinen, og er nå i tørketrommelen. I morgen skal jeg prøve å få tatt bilder, og vise frem mine siste stoff- kupp:)

søndag 26. august 2012

Bruktmarked og flere nye puter

Her i Stavanger er det et bruktmarked nede i sentrum hver lørdag sommeren igjennom. Når en er en ivrig loppemarked og bruktbutikk gjenger som meg, samles det opp en del etterhvert som en ikke får brukt., så i går prøvde jeg meg som selger for første gang. Hadde sommerfugler i magen før jeg dro ivei. I siste liten tok jeg med meg ting som jeg har sydd - noen barnekjoler, putetrekk, puter og vimpler.

Det var en del folk nede i byen, til tross for noen regnbyger, og mange stoppet ved bordet mitt. Litt "lopper" ble jeg kvitt, men det kjekkeste av alt var at det var mange som ville kjøpe tingene som jeg hadde laget. Vel hjemme igjen konstanterte jeg at et hadde vært noen innbringende timer, både når det gjalt klingende mynt og økende selvtillit på mine syferdigheter. Ikke nok med det, da jeg hadde en runde rundt på bloggland, ble gleden stor da en av mine favorittblogger, sukkertøy for øyet hadde skrevet et kjekt innlegg der hun viste frem en av putene mine. Dette resulterte i at mange hadde besøkt både bloggen min og epla butikken min. Noen nye følgere har det også blitt, og det ble jeg ekstra glad for. Velkommen skal dere være:)

Oppglødd av all dette kjekke som skjedde på en gang, ble det tid med symaskinen etter at jentene var i seng. Nye puter ble produsert, og i dag har jeg sittet i solen og fyllt de med fyll, sydd igjen for hånd, og formet de til blomster. 5 nye puter har havnet på epla butikken min.


tirsdag 14. august 2012

sengeteppe endelig ferdigNå er endelig sengeteppet ferdig. 121 lapper er sydd sammen. Bak er det lille flece, og rundt har jeg sydd lilla kantebånd. Er fornøyd med det ferdige resultatet. Har lyst til å sy en nytt litt mindre lappeteppe, men denne gangen skal det være multifarget. Stoffer har jeg nok av, så det er flott å få brukt noen av det.

I dag har det vært flott vær i Stavanger. Jeg har hatt fri, og dagen tilbragte jeg i hagen. Var først innom Plantasjen og kjøpte noen nye blomster og bark, da regnet og sneglene hadde gjort hard medfart på plantene de tre ukene vi var borte i sommer. Nå er plenen nyklipt, ugress fjernet og blomster plantet. Nå er det bare å krysse fingrene for at finværet holder seg litt til, og at væremelderene som varsler regn tar feil.

søndag 12. august 2012

Tapet, make over og nye puter


Som tidligere nevnt var jeg i Danmark i sommer.Vi fikk noen dager i København også, og da benyttet jeg sjansen til å besøke Retro villa. Dette er en butikk jeg virkelig kan anbefale. Masse lekre orginale retro tapeter har de. Jeg har lenge hatt lyst til å bytte tapet på en vegg på soverommet, og nå fant jeg en tapet jeg likte kjempegodt. En flott tapet i  mine favortitt farger lilla og turkis. Her har en boks fått en liten make over. Er ikke tapen flott?

Jeg fikk også kjøpt noen nye håndtak til klesskapet som også skal få en makeover. samt noen knotter til nattbordene som jeg har malt. Nattbordene så slik ut før jeg gikk i gang I går fikk jeg tid ved sy maskinen igjen. Seks nye bomster puter har havnet på epla. Mine to favoritter er disse


onsdag 1. august 2012

En ny pute, og putetrekk med bambi og kardemommebyI går fikk jeg litt tid ved symaskinen igjen. Resultatet ble en ny blomster pute og fem putetrekk. To av putene er sydd av bambistoff og retrostoff, og de andre tre har motiv hentet fra kardemommeby. Alle har havnet på epla butikken min