onsdag 31. oktober 2012

Knask eller knep


vel overstått fest og nye syprosjekt


Som tidligere nevt skulle vi ha vennefest på lørdag, og jeg kan fortelle at festen ble en stor suksess. Gjestene hadde med seg de lekreste retter, så maten smakte helt fortreffelig. Jeg hadde planlagt å ta bilder av benken når alle rettene var på plass, men tror dere ikke jeg glemte det. Her følger derfor noen bilder som jeg tok før gjestene kom, et ferdig dekket bord, coctail baren og desserten.Dette er verdens enkleste kake å lage, og så smaker den helt fortreffelig. For spesielt interesserte er oppskriften som følger:

Knus en pakke med safari cookies på et fat. Bland sammen en boks philadelfiost med 150 gram melis, 2 ts vaniljesukker og en pakke kremfløte som er stivpisket. Ostekremen bres uteover de knuste kjeksbitene. Pynt med frukt eller bær. Jeg har for anledningen brukt bringebær og blåbær.

Kjekt å samle sammen venner til fest, og klokken ble fire før de siste gjestene dro hjem.  Merker at det tar litt på å være vertine, så de siste dagene har energien vært helt borte. I tillegg begynte nakken å trøble litt, noe den kan gjøre i stressede perioder. Lysten til å blogge og sy har vært fraværende, men nå er den heldigvis tilbake.  Planen er at jeg i kveld skal få sydd en blomsterpute som er bestillt.
inn til videre kan jeg vise noen av de siste syprosjektene mine som jeg tidligere ikke har vist frem.
En bambipute som nå befinner seg i Moss, og fem stk julestrømper. Jeg hadde planen om ha hive meg på et julemarked her i Stavanger som hvert år arrangeres i et nedlagt bryggeri. Begynte derfor å sy noen julerelaterte varer. Så viser det seg at jeg uheldigvis var alt for sen med å melde meg på som selger. Det ser derfor ikke ut som om det blir noe marked på meg alikevel. Synd det er skikkelig trist. Sånn går det når en grunner for lenge på om en skal tørre å hive seg med eller ikke. Jeg har lagt noen av strømpene til salgs på epla. Hvis de ikke blir solgt, er det stor sjanse for at de havner under juletrærne til noen jeg kjennerlørdag 27. oktober 2012

Festfoberedelser
I kveld skal vi ha vennefest, og vi blir 14 til bords. På menyen står tapas. Gjestene har fått i oppdrag og ta med en rett hver, og etter tilbakemeldingene jeg har fått vil det bli en smakfull opplevelse. Jeg skal stå for kjøttboller, skinke med honningmelon, foccaccia, grensk salat, tsasiki og kake til dessesert.
 
 I går fikk jeg hatt en skikkelig opprydding og vask her hjemme. Årets siste hortensiar ble reddet inn før nattfrosten tok dem, og de skal brukes som bordpynt. Og sendt i går kveld lagde jeg ferdig kjøttbollene, slik at de bare kan varmes i kveld.


Tenkte jeg skulle dele oppskriftene som jeg bruker. Oppskriften inneholder mye hvitløk, så dette er kjøttboller for hvitløkselskere:)
 
Tomatsaus.
 
2 fedd hvitløk
1 løk
1/2 paprika
1 boks hakkede tomater med chili
2-3 ss tomatpure
1 terning kjøttbuljong
1 ss sukker
salt, pepper og eventuelt urter
 
hvitløk finhakkes og løk og paprika kuttes i små biter. Dette surres i olje.
Ha i tomat , tomatpure,  sukker og kjøttbuljong i gryta.
La dette småkoke i min 15 min, men gjerne lengere. Tilsett vann ved behov
Smak til med salt og pepper og eventuelt urter etter ønske (for eksempel persille eller basillikum)
Jeg bruker stavmikser på slutten, men passer på at det fortsatt er en del hele biter igjen i sausen


Kjøttboller
 
400 gram kjøttdeig
1 ts salt
1/2 ts pepper
1 ss kavring
4 ss hakket persille
2 ss raspet parmesan
2-3 fedd hvitløk
1/2 liten løk
1 egg.
 
Dette kjøres i foodprosessor. Lag små boller som stekes ved middels varme. Kan virkelig anbefales.

I dag er det ikke mindre enn tre loppemarkeder i området. Typisk at det måtte være i dag som jeg har så mye jeg skal gjøre. Tenkte jeg skulle prøve å få med meg i allefall ett før det er tilbake til festforberedelser.

Ønsker deg en flott lørdag:)

torsdag 25. oktober 2012

Glimt fra syrommet mittI det siste har jeg brukt tid på å få orden på syrommet mitt. Jeg er så heldig at jeg har store deler av loftet vårt som syrom. Her har jeg godt med boltre plass. Det eneste som er litt upraktisk, er at det er skråvegger, så det gjør det litt utfordrende i forhold til oppbevaring. Jeg må derfor ha lave hyller til å oppbevare stoffer, sybøker og annet nyttig utsyr. Det hadde blitt ganske fullt her inne, så nå har jeg hatt en skikkelig utrenskning. Noe har jeg solgt, og en søppelsekk er retunert til fretex. Den innehold en del klær jeg egentlig hadde tenkt å sy om, samt en del feil kjøp. Merket at jeg i begynnelsen ikke var like bevisst når jeg var ute og handlet. Nå er det kun gjenbruksstoffer som har fine skarpe farger, 70 talls print og god tykkelse som får bli med meg hjem. Den siste måneden har jeg hatt kjøpestoff, men i dag ble fristelsen for stor da jeg var innom fretex på vei fra jobb. De hadde masse flott i hyllene, og fire dynetrekk ble med meg hjem. De får nå en runde i vaskemaskinen. Bildet over viser en del av min samling av gammelt sengetøy. Stoffer i glade farger, det kan jeg like.
 Her er syplassen min, og mine to hjelpere

Et bord til kutting av stoffer er greit å ha

 
Litt mere stoffer. I tillegg har jeg to hyller til som ikke er blitt med på bildene. Så en kan si jeg har nok av stoffer og ta av:) Så nå er det bare å sette i gang med å sy.
 
 
Litt sying har det blitt da. Randi som vant blogg lotteriet ville ha en slik pute. Den fikk jeg sydd tidligere denne uken og sendt av gårde. Jeg ser den er kommet frem, fordi hun viser den frem på bloggen sin i dag


 Og enda en bursdagsgave til en av storesøsters venninne ble produsert en sen kveld.

I dag har det ikke blitt noe tid med symaskinene mine Jeg har begynt å rydde litt her i heimen. På lørdag skal vi ha vennefest med 16 gjester til bords. Jeg gleder meg, og tror nok det blir en kjekk kveld, men det er mye som på gjøres i stand før den tid. Tror nok de neste to dagene kommer til å bli rimelige travle. Godt at jeg har fri i morgen. Da er det husvask som som står på planen.

Ønsker deg en flott kveld:)


søndag 21. oktober 2012

Loppemarked og ut i det fri


I går var det tid for loppemarked igjen. Jeg hadde ikke tid til å få med meg mer enn ett, da jeg hadde avtale om å møte noen venninner i byen. Da jeg kom bort rett før loppemarkedet åpnet, var det en lang kø som møtte meg. Litt fikk jeg med meg hjem alikevel. Fire putetrekk med disse flotte damene, to gamle kofferter, og et stykke med stoff. 
I dag har sola skint i Stavanger, så vi pakket sekken og dro ut på tur. Vi hadde noen deilige timer ute i frisk luft. Middagen i dag ble derfor både tilberedt og spist ute i det fri. Jentene koste seg med å løpe rundt i skogen, klatre i trærne, utforke og se om de fant årets siste bringebær og bjørnebær. Høsten er kommet hit fot fullt, og skogen begynner nå å lyse opp i orange, gult og rødt. Vakkert.

I kveld skal jeg fortsette med å  rydde syrommet mitt. Merker at nå når det begynner å bli ryddig igjen, kribler det etter å gå i gang med nye syprosjekt. Leker med tanken om å være med på julemarked for første gang i år. Vet at det er mye jobb i forkant, og gjerne ikke den alt for store avkastningen, men det hadde vært gøy å teste det ut. Har du erfaring med å selge egneproduserte ting på marked hadde jeg vært glad om du kunne lagt igjen noen ord om dine erfaringer. Ønsker deg en flott kveld.

lørdag 20. oktober 2012

Vinneren av mitt blogglotteri


Tusen takk for alle de hyggelige kommentarene som dere har lagt igjen i kommentarfeltet i mitt blogglotteri. Jeg setter utrolig pris på dem, og det gleder meg at det er så mange som liker putene som jeg syr. Og så er det stas at så mange av dere ønsker å følge bloggen min videre. Skulle gjerne forært en pute til hver og en av dere, men denne gangen er det bare en pute som skal overleveres til en heldig vinner. Men fortvil ikke, det kommer nok flere blogglotteri etterhvert, fordi dette syns jeg var gøy:)

Så tilbake til vinneren. Når jeg tellte opp loddene, var det hele 190 lodd som var trekt. Det ble litt mange lapper å skrive, så jeg brukte i stedet random.org til å hjelpe meg.


Vinnerloddet ble 161, og Randi med den herlige bloggen Fargefest er vinneren. Hvis du sender  meg adressen din, og noen ord om hvilken pute du vil ha, så kommer det pute i posten. Du kan enten velge en i butikken min på epla, eller du kan komme med fargeønske, og så sender jeg deg noen bilder av stoffer jeg har tilgjengelig, og så syr jeg en ny en til deg.

Og til dere som ikke vant, så er trøstepremien at ut søndag kan dere bestille pute direkte fra meg for 170,- + porto

torsdag 18. oktober 2012

Velkommen til min butikk


Det har vært stillt fra meg den siste tiden. Jeg har vært travelt opptatt med å prøve å få orden på syrommet mitt.  I det siste har det vært kaos der inne. Så ille var det blitt, at det ikke fristet så mye å gå inn for å sy. Det går jo ikke, nå som høsten er her og det er greit å holde på med innendørs syssler.

Jeg har fått strøket store hauger med stoffer som jeg har kjøpt det siste året. Det har tidligere blitt til at etter at de har blitt vasket og tromlet, har de blitt brettet uten å få en runde med strykejernet. Nå ligger de endelig i flotte stabler i hylla, nystrøkne og fine.

Jeg er også i gang med å renske litt ut av samlingen min av retro stoffer. Det hadde blitt så store hauger at det ikke lengere var plass i hyllene. Jeg har innsett at jeg aldri klarer å få brukt opp alt selv. Jeg har derfor laget meg en liten butikk, som du finner her. Jeg kommer til å legge uten stoffer etterhvert som ryddeprosessen skrider fremover. Planen er at jeg også skal legge ut gjenbruksskatter og egenproduserte ting etterhvert. Så det er bare å kikke innom og se om det er noe som frister.

Nå er det bare to dager til jeg trekker vinner av mitt blogg lotteri. Responsen har vært overveldende. Jeg tellte opp trekte lodd i går, og kom opp i hele 190 lodd. Utrolig morsomt at det er så mange som har lyst å være med. Har du husket å ta lodd? Ønsker deg en flott kveld.

fredag 12. oktober 2012

Barbapapa


Lillesøster liker bøkene om Barbapapa, så da jeg kom over stoff med motiv av hele familen så måtte jeg kjøpe det. Nå har jeg lekt meg med symaskinen, og resultatet ble en vimpelrekke. Jeg har brukt hvit bomullsstoff som bakside, og brukt tagget saks til å klippe rundt for å få et litt  rufset utseende. For å ta opp ta opp fargen i båndet, har jeg sydd rundt vimplene med grønn tråd. Lillesøster likte det ferdige resultatet. Vurderer å sy flere og legge ut på epla.

Helgeroen har senket seg her i heimen. I dag skal vi bare slappe av her hjemme. I morgen er det loppemarked i område, så det er mulig at det blir litt loppe- jakt. I morgen kveld blir det jentekveld med gode venninner. Da skal vi ut og se showet til Anne Cath Herland. Det regner jeg blir en fornøyelse. God helg:)torsdag 11. oktober 2012

Har du husket å trekke lodd?

Har du husket å trekke lodd i mitt blogg lotteri? Dersom du har lyst å trekke lodd, kan du gjøre det her. Det har du mulighet til å gjøre frem til 20. oktober klokken 20.00.

Vil også benytte sjansen til å ønske velkommen til nye følgere. Kjekt at dere ønsker å kikke innom meg:) Ha en fin dag:)

tirsdag 9. oktober 2012

Bilder fra hytta

Vi er nå kommet hjem etter noen flotte dager på hytta. Vi har kost oss skikkelig på den koselige hytta til mine svigerforeldre. Før vi dro hjem, benyttet jeg sjansen til å knipse noen bilder. På hytta går det i møbler i bjørk, og hvite og røde tekstiler. Stor forskjell fra vårt hjem som er innredet i svart, hvit, grått og pasteller.
I kosekroken ligger et lappeteppe og puter som jeg har sydd. Rudt om i hytta har svigermor plassert masse gamle skatter. Ikke rart at vi trives å være her :)

søndag 7. oktober 2012

Høstferie på hytta
Storesøster har høstferie fra skolen, så på fredag pakket vi bilen og startet avgårde til mine svigerforeldres hytte. Hytta ligger i Aust Agder, nærmere bestemt 15 minutter fra Evje. Her planlegger vi å være frem til tirsdag.  Fire dager med kvalitetstid med familien, det skal bli godt det.

I går måtte vi kjøre en tur ned til Evje, slik at jentene fikk kjøpt seg litt lørdagsgodt. Jeg måtte innom NMS gjenbruk, før turen gikk videre til Evjemoen. Her har en mann fyllt opp en låve med alt slags brukte saker som han selger for en billig penge. Her er mye skrot, men innimellom kan en finne flotte skatter. Denne gangen fant jeg bare to ting jeg ville ha med meg, en tallerkenhylle og et fat. Begge vil nok med stor sannsynlighet stifte et nærmere bekjentskap med malerkost og sprayboks. Tallerkenhylla skal etter planen få bo inne hos lillesøster. Den skal henges over senga og brukes til oppbevaring av bøker.

I dag har vi hatt en nydelig høstdag. Sola skinte fra en blå himmel, og vi pakket sekken og trasket innover heia.  Målet for turen var en løe der de har satt opp benker og bålpanne. Vi hadde en flott tur, selv om det gikk litt trått på slutten. Det var enda godt at vi hadde både kakao og pølser i sekken, som vi kunne bruke som motivasjon for å få en sliten lillesøster med den siste biten.

Nå er jentene i seng, og jeg har tenkt å krype opp i sofaen med strikketøyet. Det er sikkert ett år siden sist jeg hadde fremme strikkepinnene, men noe kreativt må jeg gjøre her på hytta også, så i går benyttet jeg sjansen til å kjøpe litt garn nede på Evje. Så nå skal jeg hive meg på strikkebølgen jeg også, og stikke den genseren som er blitt nærmest allemannseie etterhvert :) ønsker deg en flott søndagskveld:) 

onsdag 3. oktober 2012

Babyteppe av restestoff


Siste syprosjekt er ferdig. Et lappeteppe sydd av rester jeg hadde av grønt og blått stoff fra dynetrekk. Har kantet med lysegrønt kantbånd og baksiden av hvit fleece. Jeg kjenner ingen som skal ha baby, så teppet havner med stor sannsynlighet ut på epla etterhvert.

Jeg har også fått tegnet mønster til bukse og skjorte fra boka Børnetøj 0-3 år av Hanne Meedon og Sofie Meedon. Jeg har hatt boka en stund, men har tilgode å sy noe ved hjelp av mønsterne i boka. Dersom overskuddet er tilstede i kveld, tenkte jeg at jeg endelig skulle gjøre noe med det. Er litt usikker på om hvordan størrelsene er, om de er store eller små, så dersom det sitter noen der ute som leser dette og har erfaring med disse mønsterne blir jeg glad for tilbakemelding:)

Ønsker deg en flott onsdag:)

mandag 1. oktober 2012

strykebrett i ny drakt


Å stryke klær er noe av det kjedeligste jeg vet. At strykebordet er slitt, misfarget og hullet hjelper ikke på lysten. I dag har jeg endelig fått gjort noe med det. Det gamle trekket ble fjernet og brukt som mønster. Retro stoff fra hyllene ble funnet frem, og for å gjøre det litt sterkere og stabilt, fant jeg frem hvit bomullsstoff som jeg brukte som fòr.  Jeg er fornøyd med det ferdige resultatet. Kanskje det nå  blir litt kjekkere å stryke klær.