søndag 13. mai 2012

lappeteppe og en liten poseI dag har jeg blitt ferdig med å dele opp lapper til teppe jeg planlegger å sy. Ca. 150 lapper
ligger klar for å bli sydd sammen. Bilde over viser et lite utvalg. Jeg har samlet en stund på stoffer i lilla, turkis og blått med tanke på dette prosjektet. Allikevel er det med litt blandete føleler jeg jeg har forvandlet flotte tøystykker til lapper. På en måte syns jeg det er synd å dele de opp, samtidig som jeg synes de fortjener de å komme frem i lyset, fremfor å ligge i stabler i hyllene på sy rommet mitt.

Og de siste lappene gikk det raskt å dele. Jeg har tidligere brukt en papp plate som mal. Det er fort gjort å skjære stykker av den, så jeg har måtte lage ny mal med jevne mellomrom. I går fikk jeg kjøpt med et kvadrat i plast som er beregnet til formålet, og plutselig gikk det hele som en lek. Det er noe i det ordtaket om at godt verktøy er halve jobben. Nå skal jeg gå i gang med å legge dem ut over gulvet og pusle de sammen. Det blir kjekt:)


 I går kveld  ble det litt tid ved symaskinen også. Kom plutselig på at jeg hadde glemt å kjøpe bursdagsgave til dagens selskap hos en gutt i barnehagen til lillesøster. Vi hadde fargeblyanter og en tegneblokk liggende på lur i gavebeholdningen, men jeg syns det ble litt stusslig. Fant derfor frem en gardin med biler jeg en gang fant på et loppemarked. Litt lyseblått stoff til for, og noe hvit bånd hadde jeg også, så da ble det en pose til å ha f.eks biler i. Første posen jeg har sydd, så jeg er fornøyd med resultatet.

5 kommentarer:

 1. Herlege stoff du har klippa opp. Det vert nok eit nydeleg teppe!

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk skal du ha. Ja, her er det mange flotte stoffer. Har samlet en stund for å få nok til dette teppe:)

   Slett
 2. Dette ser ut til å bli et skikkelig tøft teppe!

  Stikk innom og sjekk ut hva som skjer på bloggen vår. Vi planlegger stort blogglotteri, så her er det mye moro på gang! =)

  SvarSlett
 3. Du har så masse fantastisk stoff og lager så flotte ting! :) Du lurte på om jeg kunne lage blomster-øredobber i eplegrønt, turkis & lilla , her er et eksempel :)
  Ha en fin uke!

  http://epla.no/handlaget/produkter/502708/

  SvarSlett
  Svar
  1. de var veldig fine, men jeg tenkte en mørkere grønn farge. Disse går vel mer i lysegrønt, eller?

   Slett