lørdag 8. september 2012

Tilbake i kalde Norge


 
Nå er jeg tilbake i kalde Norge igjen. I dag viser gradestokken 13 grader her i Stavanger. For 2 dager siden koste jeg meg i solen på stranden Platja de la Nova Icaria, og der var temperaturen over det dobbelte av her hjemme. Klarte å glemme kamerat hjemme, så  jeg har ikke så mange bilder å vise. Fikk tatt noen med iphone, men bildekvaliteten er heller dårlig. 

I år leide vi leilighet i Barri Gotic, som er sentrum av gamlebyen, og som ligger et steinkast fra handlegaten La Rambla. Mange av bygningene i Barri Gòtic stammer fra  middelalderen, og noen er helt fra romernes bosetning i Barcelona.  Barri Gòtic har et labyrintaktig gatemønster, med mange små og smale gater som åpner seg ut i plasser. Enklete gater er så smale, at biler ikke kan kjøre der, så da vi kom frem midt på natten  måtte vi gå den siste biten.  Jeg er glad at vi var fem jenter som gikk sammen, fordi enklete områder her er skumle å ferdes i alene.

Dette var andre gang i Barcelona, og denne gangen var planen å slappe av mest mulig.  Det ble derfor mye strandliv, og lite rundturer for å se de ulike turist atraksjoner.  Dagene var ganske like. Vi startet med frokost ute, før vi spaserte en halv time bort til favorittstranden vår. Her lå vi og koste oss, pratet leste, badet og slikket sol.  Presis klokken ett kom musikken på i strandbaren, og etterhvert ble det gode drinker på oss på stranden.

Om kvelden gikk vi ut på ulike restauranter og fikk smakt på det spanske kjøkken, som tapas, bacalao, paela og en kveld prøvde vi fondue.


Det ble ikke så mye shopping denne gangen, men når en er glad i å sy slik jeg er, er det alltid plass til stoff i kofferten.  I gaten Carrer de Roger de Llúria ligger det tre stoffbutikker, og her fikk jeg brukt en del euro. Prisnivået er mye lavere enn i Norge, så her gjorde jeg noen kupp.

Vel hjemme igjen konkluderer jeg med at det var en flott tur. Så kjekt var det, at vi allerede har lagt planer om en ny tur til Barcelona neste høst :)

4 kommentarer:

 1. Eg kunne godt ha tenkt meg ein tur til Barcelona, eg også:) Kjekt å kunne kombinere solferie og shopping:)

  SvarSlett
  Svar
  1. ja, jeg kan virkelig anbefale Barcelona. Byen har alt du trenger for en flott ferie; kultur, shopping, flotte strender, gode temperaturer og god mat og drikke

   Slett
 2. Høres ut som om du har hatt en fin tur :o)
  Håper vi får se litt av kuppene dine....

  God søndag..

  Klem fra Cecilie

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja det var en fantastisk uke:) Kanskje kommer noen bilder av stoffene etterhvert

   Slett